Wij bouwen landelijk en lokaal aan samenwerkingsverbanden. We noemen ze werknetten. Daarin brengen we partijen, publiek en privaat, bij elkaar om samen de leefomgeving van kinderen en jongeren gezonder te maken. Dit doe je ook in jouw gemeente.

Wat is het doel?

Een werknet is een groep mensen, organisaties en overheden die samen aan doelen werkt, zonder formele hiërarchie of verplichtingen. Iedereen doet mee op basis van betrokkenheid, expertise en wat ze kunnen bijdragen. Het is een flexibele en toegankelijke manier om samen aan de slag te gaan.

Met de JOGG-aanpak pakken we de complexe uitdagingen aan om de leefomgeving van kinderen gezonder te maken. Alleen door structureel samen te werken is het mogelijk om veranderingen op gang te brengen. Een werknet brengt publieke en private partijen bij elkaar en zorgt ervoor dat iedereen iets bijdraagt om écht iets te veranderen.

Training(en)

Op dit moment zijn we bezig met de doorontwikkeling van ons trainingsaanbod. Vanaf januari 2025 staan hier de nieuwste trainingen die je helpen bij het op de juiste manier gebruiken van de tools. 

Praktijkvoorbeelden

Laat je inspireren door voorbeelden uit de praktijk

  • Hoe 30 organisaties in Almere samenwerken voor een gezonde toekomst van kinderen

    In 2018 bundelden zeven organisaties in JOGG-Gemeente Almere hun krachten in een 'Pact met Impact'. Inmiddels is dit unieke samenwerkingsverband uitgegroeid tot een netwerk van ruim dertig partners. Ondanks obstakels als concurrentie en verschillende belangen, wist een gedreven JOGG-regisseur een hechte samenwerking op te bouwen en houdt ze het pact in beweging. Ontdek hier hoe ze dat voor elkaar krijgt hoe deze partijen samenwerken aan een gezonde toekomst.

    Goed voorbeeld
    Gedeeld eigenaarschap
    Werken met een werknet
  • De combinatie van de JOGG- en KnGG-aanpak in Alkmaar

    In Alkmaar, als sinds 2011 JOGG-gemeente en een stad met ruim 100.000 inwoners, werd het duidelijk: als je de leefomgeving van kinderen echt wilt verbeteren, moet je ook iets doen voor kinderen met overgewicht. Maar een gerichte en gestructureerde aanpak daarvoor ontbrak nog. Vooral fysiotherapeuten en diëtisten trokken aan de bel. Zij zagen elke dag de uitdagingen waar deze kinderen en hun gezinnen mee worstelen. Ze pleitten ervoor een sterk netwerk met zorg- en sociale partners op te zetten. Ontdek hoe Alkmaar de JOGG-aanpak en de KnGG-aanpak succesvol integreerde.

    Goed voorbeeld
    KnGG
    Werken met een werknet
    Gezondheid in al het beleid

Wil je graag persoonlijk advies?

Neem contact op met je eigen accounthouder voor extra ondersteuning. De gegevens vind je bij het profiel van jouw JOGG-gemeente.

Gegevens JOGG-gemeenten
JOGG-accounthouder