Stel vervolgens doelen op om naartoe te werken. Wat wil je bereiken en wanneer?
De Checklist gezonde eetomgeving van het Voedingscentrum kun je gebruiken als 0-meting van het huidige voedingsaanbod in de gemeente. Naast het aanbod in het bedrijfsrestaurant kun je denken aan de koffiecorner. Of aan wat geserveerd wordt tijdens vergaderingen en bijeenkomsten.
Binnen de Ambitie Gezonder Voedingsaanbod in Gemeente- en Provinciehuizen streven we naar het Overheidsniveau Gezonde Catering*. Dit is vastgesteld op basis van de Richtlijn Eetomgevingen van het Voedingscentrum.
De JOGG-Teamfit coach kan jullie helpen met het invullen van de Checklist. En ook met het formuleren van concrete acties om aan het Overheidsniveau Gezonde Catering te voldoen.
*Het Overheidsniveau Gezonde Catering zal vervangen worden door Aanbestedingscriteria voor gezonde en duurzame catering. In deze criteria is er meer aandacht voor duurzaamheid.